S hos Kronofogden

Socialdemokraterna i Kronoberg har slarvat med sin skattebetalning och hamnat hos Kronofogden. Totalt ligger deras skuld på 13 510 kronor. Orsaken är ett individuellt misstag från en av dem nya anställda.

– Han som sköter inbetalningarna till vårt konto på Skatteverket gör det också för vårt ungdomsförbund. När han skulle föra över pengarna till vårt konto på Skatteverket råkade han istället göra det till ungdomsförbundets konto på Skatteverket, säger Susanna Lif, ombudsman för Socialdemokraterna i Kronoberg. Det hela skedde i maj i år. När skatteverket senare skulle dra skatten från deras konto, fanns där helt enkelt inga pengar där.

– Vi såg då att det hade blivit fel och begärde att få pengarna överförda från SSU:s konto på Skatteverket till vårt. Men eftersom vi var tvungna att göra det per brev, och det var en del pappers arbete, tog det tid. Under processen att flytta över pengarna hann det då bli en skuld till Kronofogden, i början av juli.

Socialdemokraterna propagerar en del för höjda skatter. Borde man inte se till att sin egen skatt är betald då?

– Jo och vi betalar vår skatt med glädje. Men nu blev det fel och det är lätt hänt. Det är inte alltid lätt att vara ny på jobbet. Det är första gången han gjorde ett mänskligt misstag. Han har lärt sig av det och det kommer inte att hända igen. Vi håller just nu på att lösa det med Kronofogden, säger Susanna Lif.

Källa: Smp

– Det är självklar fullt normalt att begå misstag men varför när misstaget upptäcktes fördes inte pengar över till Skattekontot av Socialdemokraterna.Varför väntade man på olika postgånger från SSU:s konto,har Socialdemokraterna dåligt med pengar kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s