Växjö kommun utreder utbildning i Koranen

Växjö kommun har gjort tillsyn på Änglagårds förskola. De är oroliga för att omfattningen på utbildningen i Islam kan strida mot skollagen. Nu vill de ha fler svar på hur verksamheten går till.

Växjö kommun har lagt ett föreläggande för Änglagårds förskola, en verksamhet som är profilerad mot Islam. Kravet är att det ska lämna in en redovisning för sina religiösa inslag.

Att ha utbildning i olika livsåskådningar, så kallade konfessionell inriktning är tillåtet enligt skollagen. Det är dock endast friskolor som får ha den typen av verksamhet. Under slutet av förra året genomförde Växjö kommun en tillsyn på förskolan, där de pratade med lärare och skolledare. En av slutsatserna är att utbildningen i koranen kan strida mot läroplanen. Anledningen är att omfattningen av den religiösa verksamheten anses vara för stor.

Enligt förskolan vill de flesta föräldrar att deras barn ska lära sig de suror som Koranen innehåller. I stort sett alla har via en blankett gett sitt medgivande till att barnen ska delta. Syftet med att lära sig surorna är för att barnen ska kunna be när de är tio år gamla.

Växjö kommun vill bland annat veta hur man väljer de texter ur Koranen som eleverna ska lära sig.

Källa: SMP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s