Geléhallon för 50.482 kronor

Småpojkarna ringde på dörren och ville sälja godis. De ville inte ha kontanter utan höll fram en kortläsare. Hilleve, 80, betalade med sitt kort – sedan länsades kontot.

Det står minus 50.482 kronor på beskedet från Swedbank efter Hilleves kortköp av en ask geléhallon för 15 kronor.

– Jag är ledsen och arg och känner mig så korkad. Man ska ju vara mer på sin vakt men så är man så här naiv och tror alla om gott, säger hon och suckar. Hon och hennes man 87-årige man hade tagit en fika som vanligt på eftermiddagen den 4 maj när dörrklockan ringde i villan i Öjaby. När hon öppnade dörren stod det två pojkar där. Hennes bedömning är en av den är var runt 12 år gammal och den andre kanske något äldre.
– De pratade bra svenska och sa att de skulle sälja godis för att få in pengar till en klassresa, berättar Hilleve. Sedan förklarade pojkarna att de inte ville ha betalt i kontanter för att de var rädda för att bli rånade.
– Jag hör lite dåligt men jag fattade det som att de blivit nedslagna eller att de blivit hotade med att bli det. Därför ville de att jag skulle betala med kort. Hilleve höll dosan själv i handen när hon använde sitt bankkort och slog in koden.
-Jag fick till och med ett litet kvitto, säger hon.

När Hilleve använde kortet nästa gång, lördagen den 14 maj, på Ica Maxi fick hon ett chockbesked.
– Då stod det medges ej. Det var som de slog undan fötterna på mig, säger hon.
När hon tog kontakt med Swedbank visade det sig att någon handlat varor i 13 olika butiker och att det belastat hennes konto med 50.482 kronor.

Hilleve vill berätta vad hon varit med om för att varna andra. – Så att ingen annan ska råka ut för det som hänt mig.

Källa SMP

Lämna en kommentar