23-åring döms till fängelse och utvisning av Växjö tingsrätt

En 23-årig man döms till fyra månaders fängelse för att ha misshandlat andra personer på ett asylboende i Tingsryds kommun. Han ska efter avtjänat straff utvisas till sitt hemland Syrien.

”Visserligen pågår stridigheter i Aleppo, varifrån NN (23-åringen) uppgett att han kommer, men stridigheterna kommer sannolikt att upphöra inom överskådlig tid på grund av att Islamska Staten pressas tillbaka”, står det i Växjö tingsrätts dom. Det har hittills varit ovanligt att Syriska medborgare som dömts för brott också utvisas på grund av situationen i hemlandet.
Migrationsverket har ännu inte beslutat i asylfrågan, men konstaterar i ett yttrande att första gången mannen sökte asyl i Sverige var i augusti förra året. Därefter lämnade han landet och återkom med en ny asylansökan i mitten av april i år. Migrationsverkets uppfattning är att det föreligger hinder mot verkställighet. Men Växjö tingsrätt påpekar i domen att mannen gjort sig skyldig till allvarliga brott, varav två riktats mot tjänstemän under tjänsteutövning.

”Även om det sammanlagda straffvärdet av gärningarna inte är anmärkningsvärt högt visar NN:s beteende att han inte har för avsikt att att rätta sig efter de regler som finns i ett civiliserat samhälle”, skriver Växjö tingsrätt. 23-åringen har suttit häktad i en månad efter att ha misshandlat två andra personer som vistades på asylboendet. Mannen blev vid ett tillfälle upprörd och kastade glas i huvudet på en annan boende. 23-åringen fortsatte genom att även slå en boende i magen samt hota honom till livet. När polisen kom till platsen var 23-åringen fortfarande upprörd och hotade en polisman till livet. Flera vittnen översatte hoten till engelska. Dessutom döms 23-åringen för såväl hot mot tjänsteman som olaga hot sedan hot även riktats mot åklagare samt advokat.

Källa SMP

Var 23-åringen vistades mellan den första asylansökan i augusti och den andra asylansökan i april där han där i mellan lämnat landet framgår inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s