Polisrazzia mot bolag i tandläkarbranschen

Polisens omfattande razzia mot penningtvätt kopplas till bolag inom tandläkarbranschen. Åtta personer, varav fem är folkbokförda i Växjö kommun, har anhållits.

Utredningen handlar om mycket stora värden. Det är en avancerad ekonomisk brottslighet, säger Loeffel, presschef i Polisregion Syd. Brottsmisstankarna mot de inblandade gäller grov penningtvättsbrott under 2015-2016. Brott med en straffskala på mellan sex månader och sex års fängelse. Polisens utredning i Växjö har pågått under lång tid och utredarna samarbetar med ekobrottsmyndigheten. Polisens razzia skedde under måndagsmorgonen och en rad husrannsakningar ledde till omfattande beslag som nu ska granskas. Tillslaget var noggrant planerat sedan lång tid för att man skulle kunna slå till mot de misstänkta vid samma tidpunkt. Poliser från hela region Syd var engagerade i detta.

Av de åtta anhållna är sex män och två kvinnor. Fem misstänkta är bosatta i Växjö, medan de andra är bosatta i Skåne. Hälften av de anhållna sitter i styrelser för bolag vars ändamål är tandläkarverksamhet. Bland de nu brottsmisstänkta är fyra helt ostraffade sedan tidigare. En av kvinnorna dömdes i fjol av Växjö tingsrätt för grovt missbruk av urkund till villkorlig dom. Kvinnan hade lånat ut sitt identitetskort till en kamrat som visade upp det i samband med ett körkortsprov i Växjö. Det grövsta brottet som någon av de nu anhållna dömts för är grov människosmuggling. Två av männen fälldes 2009 i det samanhanget och den som fick längst straff dömdes till 18 månaders fängelse.

Källa SMP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s