Polis skickades ensam till väpnat rån i Alvesta

Vid ett väpnat rån i Alvesta skickade polisen en ensam hundförare. Förutom en ännu ensammare trafikpolis fanns stötningen i Karlskrona och Killeberg.

Det är vansinne. Det tror de flesta förstår när man skickas på ett väpnat rån som ensam polis, säger hundförare Eklund som beordrades till Pressbyrån i Alvesta där rånet skett. Rånet mot Pressbyrån inträffade vid 19-tiden under lördagskvällen den 12 november 2016. Två maskerade män, beväpnade med ett pistolliknande föremål och kniv, kom in på Pressbyrån och tvingade till sig kontanter. Rånarna sprang från platsen och direkt efter larmet skickade polisens regionledningscentral i Malmö en ensam hundförare till platsen på grund av resursbrist. Under utryckningen fick fick polismannen besked om att närmsta patrull som kunde hjälpa till att jaga rånarna fanns i Karlskrona, 13 mil bort. När hundföraren informerades tillade ledningscentralen att man ”letade med ljus och lykta” efter andra poliser som kunde assistera. Nästa information var att det även fanns en polispatrull i skånska Killeberg som var sju mil bort. Slutligen hittade ledningscentralen en ensam trafikpolis som beordrades till brottsplatsen och efter en stund kom till Alvesta. Först då kunde hundföraren börja spåra efter de beväpnade rånarna.

Man upplever att tiden går långsamt, men det kanske fördröjde spårningen med minst 10-15 minuter. I stället pratade jag med ett vittne och gick in för att se hur det var med personalen på Pressbyrån, säger hundförare Eklund. Det var mycket trafik utanför stationen i Alvesta och det hade gått så lång tid att det var svårt att veta vilka spår som var rånarnas. Det är alltid svårt att spåra i stadsmiljö och då är tiden viktig så att gärningsmännen inte bara får löpa fritt.

Källa SMP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s